بورس اوراق بهادار

بورس اوراق بهادار به‌عنوان یک بازار منسجم و سازمان یافته، مهم‌ترین متولی جذب و سامان دادن صحیح منابع مالی سرگردان است و با جمع‌آوری نقدینگی جامعه و فروش سهام شرکت‌ها، ضمن به حرکت درآوردن چرخ‌های اقتصاد جامعه از طریق تأمین سرمایه‌های موردنیاز پروژه‌ها، کاهش دخالت دولت در اقتصاد و نیز افزایش درآمدهای مالیاتی، منافع اقتصادی چشمگیری به ارمغان ‌می‌آورد و در کنار آن، اثرات تورمی ناشی از وجود نقدینگی در جامعه را نیز از بین می‌برد.

اوراق بهادار هر نوع ورقه یا مستندی است که متضمن حقوق مالی قابل نقل و انتقال برای مالک عین و یا منفعت آن باشد. بورس اوراق بهادار خلیج فارس بازاری شفاف و منصفانه برای کسب درآمد شماست. دسترسی سریع، آسان و مطمئنِ سرمایه‌گذاران به سیستم‌های معاملات بازارهای اوراق بهادار همانند بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران است. یعنی ارتباط برخط همیشه و در همه جا و حتی از طریق تلفن‌های همراه نیز وجود دارد. انتظار پشت خط تلفن‌های مشغول دیگر وجود ندارد. ضمناً امکان اشتباه کردن کم می‌شود چون معامله برخط از ارتباط شفاهی با کارگزار در محیطی که اغلب بسیار شلوغ است مبرا می‌باشد. با بکارگیری این فن‌آوری، سرمایه‌گذار بدون مراجعه به کارگزاری و بانک، می‌تواند سفارش‌های خرید و فروش اوراق بهادار و دریافت و پرداخت وجوه را به سرعت انجام دهند.

هر متقاضی بایستی برای افتتاح حساب نزد کارگزاری خلیج فارس، مراحلی را طی نماید. این مراحل شامل احراز هویت، ارائه مدارک شناسایی، انجام مصاحبه و آزمون و تکمیل فرم قرارداد استفاده از خدمات معاملات آنلاین می‌باشد.

مراحل افتتاح حساب با مراجعه حضوری

1. مراجعه متقاضی به شرکت کارگزاری خلیج فارس و ارائه درخواست برای دریافت دسترسی معاملات آنلاین

2. ارائه مدارک هویتی به شرکت و احراز هویت متقاضی. مدارک مورد نیاز عبارتند از: شناسنامه، کارت ملی، مدرک تحصیلی (حداقل دیپلم)

3. تعیین زمان زمان مصاحبه و آزمون (فایل‌های آموزشی در سایت در دسترس متقاضی قرار گرفته و در صورت لزوم، بسته آموزشی به صورت یک مجموعه واحد در اختیار مشتری قرار خواهد گرفت.)

4. در روز مصاحبه، آزمونی از متقاضی گرفته می‌شود. هدف از این آزمون سنجش صلاحیت حرفه‌ای متقاضی برای دریافت حساب معاملات آنلاین است. این آزمون مطابق با مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار از متقاضی گرفته می‌شود.

5. پس از انجام آزمون، نتیجه قبولی به اطلاع متقاضی می‌رسد.

6. پس از تکمیل قرارداد و تعهدنامه توسط متقاضی، شرکت کارگزاری خلیج فارس دسترسی وی را به سامانه معاملات آنلاین فراهم می‌کند.

داد و ستد اوراق مالی به لحاظ تاریخی نیازمند حضور داد وستد كنندگان در اماكن خاص و ارتباط رودر روی آنها بوده است. بازار سهام غیربورسی نزدك (NASDAQ) از نخستین بازار هایی بود كه درآن فن آوری، جایگزین داد و ستد فیزیكی شد. بعدها، اغلب بازار های بورس دنیا از قبیل بورس لندن، توكیوو فرانكفورت به معاملات الكترونیك روی آوردند. بورس تهران چندی نیست که به معاملات الکترونیک روی آورده است. در حال حاضر این نوع معامله به دو صورت آفلاین و آنلاین توسط کارگزاران ارائه می گردد.

در ابتدا معامله آفلاین اوراق بهادار (که در ایران به معاملات اینترنتی مشهور است) در بورس تهران رواج یافت. در این نوع معامله پس از امضای قرارداد با کارگزار، مشتری یک کد کاربری و رمز عبور دریافت و از طریق اینترنت و پرتال ویژه ای، سفارش خود را به دست کارگزار می رساند. در ادامه کارگزار سفارش را از طریق معامله گران خود وارد سامانه بورس می نماید.

با ظهور معاملات آنلاین تحول بزرگی در سرعت و کیفیت انجام معامله ایجاد گردید. منظور از"معاملات آنلاین"، دسترسی سریع، آسان و مطمئن سرمایه‌گذاران به سیستم‌های معاملات بازارهای اوراق بهادار است. یعنی ارتباط آنلاین، همیشه و در همه جا وجود دارد، که در آن مشتری شخصاً سفارش خود را از طریق یک کانال ارتباطی الکترونیکی همانند اینترنت، تلفن همراه یا حتی تلفن، از طریق یک نرم افزار واسط به سامانه معاملات سازمان بورس و اوراق بهادار وارد می کند. انتظار پشت خط تلفن‌های مشغول دیگر وجود ندارد. ضمناً امکان اشتباه کردن کم می‌شود چون معامله برخط از ارتباط شفاهی با کارگزار در محیطی که اغلب بسیار شلوغ است مبرا می‌باشد. با بکارگیری این فن‌آوری، سرمایه‌گذار بدون مراجعه به کارگزاری و بانک، می‌تواند سفارش‌های خرید و فروش اوراق بهادار و دریافت و پرداخت وجوه را به سرعت انجام دهند.

مزایای معاملات آنلاین نسبت به سایر شیوه ها:

1 . سرمایه گذار با یک بار مراجعه و ثبت نام، دیگر نیازی به مراجعه یا تماس با کارگزاری جهت انجام فرایند رایج معاملات نخواهد داشت.

2 . نقل و انتقال وجوه بدون نیاز به مراجعه به بانک صورت می گیرد و به صورت لحظه ای انجام می‌شود و سرمایه‌گذاران می‌توانند اطلاعات صورت‌حساب خود را در لحظه مشاهده نمایند.

3 . سرمایه گذار در هر مکانی که هست قادر به انجام معاملات خواهد بود و به لحاظ جغرافیایی محدودیتی برای انجام معاملات وجود نخواهد داشت.

4 . این سیستم بلافاصله بروزرسانی می شود و در مقایسه با سایت های اطلاع رسانی دیگر بروزتر است.

5 . سرعت انجام معاملات به شدت افزایش یافته و فاصله زمانی تصمیم به خرید یا فروش، تا انجام معامله به چند ثانیه محدود می شود. سرعت ورود درخواست ها تا حد زیادی به سرعت، دقت، حجم کار معامله گر و ... بستگی دارد.

6 . چون تمام كنترل‌های لازم قبل از ارسال سفارش به سیستم معاملات انجام می‌شود، ریسك انجام نشدن معامله در سیستم معاملات، بسیار كم می‌شود و از آنجایی که مسئولیت ارسال سفارش با خود مشتریان است، اختلافات احتمالی میان کارگزاری و سرمایه گذار در خصوص زمان و نحوه ورود سفارش حذف ‌می‌شود.

جهت ارتباط با واحدآنلاین با شماره های 4-88323531-021 داخلی 103 تماس حاصل فرمایید.(مسئول واحد آنلاین : خانم آرزو حسنی)

آموزش معاملات برخط - قسمت اول آموزش معاملات برخط - قسمت دوم دانلود دستورالعمل اجرایی معاملات بر خط ورود به سامانه معاملات آنلاین

در این روش شما ضمن عقد قرارداد با شرکت کارگزاری، نام کاربری و گذرواژه سیستم سفارشات اینترنتی را دریافت نموده و می توانید براحتی سفارشات خرید یا فروش خود و تقاضاهای دریافت و واریز وجوه را بصورت غیرحضوری به کارگزاری ارائه فرمائید.

لازم به ذکر است در روش اینترنتی ، سفارشات خرید یا فروش توسط شما در سیستم ثبت شده و از طرف دیگر سفارشات توسط معامله گران حرفه ای و مجرب کارگزاری خلیج فارس وارد سیستم معاملات می شود. لطفا جهت تسریع در انجام معاملات پس از ثبت سفارسات بصورت اینترنتی به واحد پذیرش کارگزاری از طریق تماس تلفنی اطلاع دهید

هنگام ارائه سفارش خرید اینترنتی مبلغ مورد نظر جهت خرید سهام می بایست قبلاً به حساب کارگزاری واریز شده باشد. همچنین شما برای سهامی می توانید سفارش فروش ارائه دهید که آخرین برگه سهم مربوطه نزد کارگزار موجود باشد.

مرکز تلفن (Call Center)

با توجه به گسترده‏ی فعالیت شرکت های کارگزاری و ترجیح مشتریان به ارائه سفارشات غیرحضوری، رعایت عدالت و اولویت بخشی در خرید و فروش سهام همواره یکی از دغدغه های اصلی کارگزاری ها بوده است. بدین منظورکارگزاری خلیج فارس جهت رفاه بیشتر مشتریان این شرکت، اقدام به فعالسازی مرکز تلفن ( Call Center ) اختصاصی خود نموده است.

عمده کارکردهای نرم افزار مذکور به شرح ذیل می باشد :

1. شناسایی مشتری در جریان تماس با مرکز تلفن

2. نمایش مشخصات فردی و سهامداری، تعداد دارایی مانده سهام و مانده حساب مشتری به محض تماس مشتری با معامله گر مربوطه بصورت خودکار

3. امکان ضبط صدا و ذخیره‏ی آن به صورت فایل صوتی و استناد و استفاده از آن در صورت نیاز

4. امکان اتصال فایل صوتی مکالمه به سفارش مربوطه به همراه زمان،مدت و تاریخ مکالمه

مراحل عقد قرارداد مرکز تلفن(کال سنتر)

1. مراجعه به یکی از شعب کارگزاری و تکمیل قرارداد استفاده از مرکز تماس

2. دریافت نام کاربری و شناسه عبور از کارگزاری

3. برقراری اولین تماس با مرکز تلفن کارگزاری

4. تغییر رمز ورود پیش فرض در اولین گام

ارتباط با معامله گر در ساعات فعالیت بازار ( 8:30 الی 12:30)

شماره تماس مرکز تلفن (Call Center) شركت کارگزاری خلیج فارس 81021360-021

جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های 88323531-021 ( واحد پشتیبانی کال سنتر ) تماس حاصل نمایید.

نهاد تصویب كننده: هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار

تاریخ تصویب: 1390/02/31

بسمه تعالی

این دستورالعمل به منظور دریافت سفارش‌های تلفنی جهت انجام معاملات اوراق بهادار و کالا در بورس‌ها و بازارهای خارج از بورس با استفاده از مرکز تماس کارگزاری در تاریخ 31/02/1390 شامل 28 ماده و 10 تبصره و یک پیوست به تصویب هیأت ‌مدیرة سازمان بورس و اوراق بهادار رسید.

ماده 1: اصطلاحات و واژه‌هایی که در مادة 1 قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب آذرماه 1384مجلس شورای‌ اسلامی، تعریف شده‌اند، به همان مفاهیم در این دستورالعمل و قرارداد پیوست به کار رفته‌اند. واژه‌های دیگر دارای معانی زیر می‌باشند:

  • 1. بورس: شرکت بورس اوراق بهادار تهران و شرکت بورس کالای ایران است.
  • 2. فرابورس: شرکت فرابورس ایران است.
  • 3. عضو: کارگزار پذیرفته شده در بورس یا فرابورس است که امکان دریافت سفارش‌های تلفنی مشتریان را با استفاده از مرکز تماس فراهم نموده است.
  • 4. مرکز تماس : عبارت است از سخت‌افزارها و نرم‌افزارهایی که به واسطة آن امکان ثبت سفارش‌های تلفنی مشتری توسط عضو فراهم می‌شود.
  • 5. سفارش تلفنی: درخواست خرید یا فروش اوراق بهادار و کالا و اخذ سایر اطلاعات مربوط به آن طبق مقررات است كه توسط مشتری با استفاده از مرکز تماس ، جهت اجرا به عضو ارسال می‌شود.
  • 6. مشتری: شخص حقیقی یا حقوقی است كه متقاضی خرید یا فروش اوراق بهادار و کالا از طریق مرکز تماس می‌باشد.
  • 7. کاربر پاسخگوی عضو: کاربری از کارکنان عضو است که وظیفة دریافت تماس‌های تلفنی و ثبت آن در سامانة معاملات را بر عهده دارد.

ماده 2: مرکز تماس مورد استفاده عضو باید قبلاً از حیث مواردی از قبیل امنیت و قابلیت‌های فنی بویژه جهت تعیین صحیح هویت مشتری و حفظ تمامیت پیام‌های مورد مبادله و نگهداری سوابق بصورت مطمئن در یک سطح معقول و متعارف به تأئید سازمان رسیده و امکانات مناسبی را جهت کنترل و نظارت مستمر بر حفظ شرایط فوق در اختیار سازمان قرار دهد.

  • تبصرة 1: صدور تأئیدیه مندرج در صدر این ماده رافع مسئولیت عضو در خصوص تأمین امنیت و قابلیت‌های فنی مرکز تماس نمی‌باشد.
  • تبصرة 2: بهره‌برداری از مرکز تماس تأیید شدة موضوع این ماده پس از پلمب آن توسط سازمان امکان‌پذیر است و هرگونه تغییر در آن مستلزم اخذ تأییدیة مجدد از سازمان می‌باشد.

ماده 3: درخواست اخذ تأییدیه موضوع مادة 2 این دستورالعمل باید توسط عضو کتباً و به همراه مستندات مورد نیاز به سازمان ارایه شود. در صورت کامل بودن اطلاعات و مستندات فوق، سازمان نظر خود را مبنی بر پذیرش یا رد درخواست ارایه شده به عضو متقاضی اعلام می‌نماید.

ماده 4: عضو می‌تواند خدمات مرکز تماس خود را در اختیار مشتریانی که حائز شرایط زیر باشند، قرار دهد:

  • 1. داشتن 18سال تمام
  • 2. نداشتن منع معاملات اوراق بهادار و کالا که توسط سازمان یا سایر مراجع ذیصلاح اعلام شده باشد.

    تبصره : در مورد مشتریان حقوقی، شخص معرفی شده از سوی وی باید حائز شرایط موضوع این ماده باشد.

ماده 5: عضو باید قراردادی را مطابق نمونه پیوست این دستورالعمل، با مشتریان در خصوص استفاده از خدمات مرکز تماس منعقد نماید.

ماده 6: مشتری موظف است شماره تلفن یا تلفن‌های خود را جهت دریافت خدمات از طریق مرکز تماس به عضو اعلام نماید.

تبصرة 1: در صورتی که مشتری از شماره تلفن‌های خارج از شماره‌های اعلامی موضوع این ماده با تلفن‌های اعلامی عضو در قرارداد تماس حاصل نماید، کاربر پاسخگوی عضو مکلف است یک تا پنج سؤال امنیتی شخصی مندرج در صفحة اطلاعات مشتری را قبل از گرفتن دستورات وی، به طور تصادفی از مشتری پرسش نماید و در صورت پاسخ اشتباه قرارداد را معلق و مراتب را به طور رسمی به مشتری جهت تعیین وضعیت آتی قرارداد اطلاع دهد.

تبصرة 2: هر یک از عضو و مشتری می‌تواند در قالب قرارداد فیمابین، ارایة خدمات را صرفاً به شماره تلفن‌های اعلامی مشتری محدود نماید. در این صورت عضو نباید در صورت تماس از طریق سایر خطوط به مشتری مذکور خدمات ارایه کند.

ماده 7: ساعت و روزهای ارایة خدمات از طریق مرکز تماس باید در قرارداد فیمابین عضو و مشتری مشخص شده و عضو متعهد است در زمان‌های توافق شده در قرارداد نسبت به دریافت سفارش‌های تلفنی و اجرای آنها اقدام نماید. در خارج از زمان‌های تعیین شده در قرارداد، عضو مسئولیتی در قبال دریافت و اجرای سفارش‌های تلفنی نخواهد داشت.

در صورتی که در زمان ارایة سفارش‌های تلفنی نماد معاملاتی اوراق بهاداری متوقف و یا اطلاعیة عرضة کالایی منتشر نشده باشد، چنانچه تا یک هفته نماد مذکور باز نشده و یا اطلاعیة عرضة کالای مورد نظر منتشر نگردد، سفارش مذکور ملغی‌الاثر خواهد شد.

ماده 8: عضو باید نام کاربر و رمز عبور استفاده از خدمات مرکز تماس را به صورت محرمانه و چاپی ظرف حداکثر یک هفته پس از امضای قرارداد، در اختیار مشتری قرار دهد و ارایة خدمات آغاز گردد.

ماده 9: در صورتی که رمز عبور استفاده از خدمات مرکز تماس حداقل سه بار به صورت متوالی اشتباه وارد شود، خدمات مرکز تماس برای شخص مزبور غیرفعال شده و ارایة خدمات به وی مشروط به مراجعة مجدد به عضو می‌باشد.

ماده 10: عضو در زمان ارایة نام کاربر و رمز عبور مشتری باید کارمندان پذیرش را به عنوان کاربر یا کاربران پاسخگوی عضو مرکز تماس به مشتری معرفی نماید. ارتباط مشتری با کاربر یا کاربران پاسخگوی عضو به طورخودکار توسط مرکز تماس انجام می‌شود.

ماده 11: عضو مکلف است ترتیباتی اتخاذ نماید که در هر تماس مشتری و پس از برقراری ارتباط، نام عضو ، در شروع هر مکالمه از طریق مرکز تماس اعلام شود.

ماده 12: سفارش‌های تلفنی دریافتی با استفاده از خدمات مرکز تماس عضو تفاوتی با سفارش‌های کتبی حضوری ندارد و کلیة مقررات مربوط به دریافت، ثبت و اجرای سفارش‌ها، در خصوص سفارش‌های تلفنی نیز لازم‌الاجرا می‌باشند. سفارش دریافتی از مشتریان از طریق مرکز تماس صرفاً در صورت رعایت مقررات مربوط اجرا می‌شود.

ماده 13: مشتری می‌تواند در چارچوب مقررات و قرارداد منعقده با عضو، نسبت به ارسال، تغییر یا لغو سفارش تلفنی از طریق مرکز تماس اقدام نماید.

ماده 14: تنها دارندة نام کاربری و رمز عبور، مشتری است. مسئولیت استفاده و حفاظت از رمز عبور و نام کاربری و نیز مسئولیت انجام هرگونه معامله که دریافت سفارش آن از طریق نام کاربری و یا رمز عبور مشتری صورت می‌گیرد بر عهدة وی می‌باشد. مشتری همچنین مسئول خسارت‌هایی است که در نتیجة عدم رعایت قوانین و مقررات و مفاد این قرارداد توسط وی حادث شود. در صورتی که مشتری ثابت نماید نام کاربری و رمز عبور وی به واسطه تقصیر عضو یا کارمندان آن توسط شخص دیگری مورد استفاده قرار گرفته مسئولیتی نداشته و می‌تواند جهت دریافت خسارات احتمالی وارده به عضو رجوع نماید.

ماده 15 : عضو باید در هنگام دریافت سفارشات مشتری بطور متعارف عمل کرده و در صورت وجود تردید موجه در هویت مشتری، به جهت عواملی از قبیل تفاوت فاحش در صوت و امثال آن از اجرای سفارش خودداری کرده و مراتب را به طریق مقتضی به اطلاع مشتری برساند.

ماده 16 : در صورتی که محتوای صوت و پیام مشتری به هر علت مبهم، مجمل، نارسا یا مخدوش باشد، عضو مکلف است از ترتیب اثر دادن به آن سفارش یا درخواست خودداری نموده و مراتب را به طریق مقتضی به اطلاع مشتری برساند.

ماده 17: عضو مسئول حوادثی که خارج از حیطة اختیار و بدون تقصیر وی رخ می‌دهد، نمی‌باشد.

ماده 18: در صورتی که به واسطة اعمال حقوق متعلق به عضو در قرارداد، مشتری متحمل ضرر و زیان گردد، عضو مسئول جبران خسارت‌های وارده نخواهد بود.

ماده 19: عضو باید شخصی را به عنوان مسئول مرکز تماس منصوب نماید. این شخص موظف به نظارت مستمر بر رعایت مقررات و الزامات ویژه ارسال و دریافت سفارش‌های تلفنی با استفاده از مرکز تماس و انجام اقدامات کنترلی و نظارتی لازم از جمله احراز هویت مشتری و رعایت الزامات ابلاغی توسط سازمان می‌باشد.

ماده 20: تمامی تماس‌های تلفنی که با استفاده از مرکز تماس دریافت می‌گردد، طبق شرایط ابلاغی توسط سازمان، ثبت و سفارش‌های تلفنی توسط کاربر پاسخگوی عضو از طریق سامانة مدیریت سفارش (OMS) به سامانة معاملات ارسال خواهد شد.

تبصرة1 : تا زمان استفاده ازPAM به جای OMS، کلیة تماس‌های مشتری از طریق PAM نیز قابل اجرا خواهد بود.

تبصرة2 : ارسال سفارش‌های تلفنی به صورت مستقیم توسط مشتری به سامانة معاملات از طریق سامانة مدیریت سفارش (OMS) تابع مقررات معاملات برخط می‌باشد.

ماده 21: عضو موظف است کلیة تماس‌های تلفنی بین مشتری و عضو را در مرکز تماس خود طبق ضوابط اعلامی سازمان به صورت مطمئن ثبت و نگهداری و حسب درخواست به سازمان ارایه نماید.

ماده 22: عضو باید رویه‌های قابل اتکایی را جهت شناسایی مشتری در هر تماس در قالب قرارداد فیمابین با مشتری مشخص نماید.

تبصره: فایل‌های صوتی مزبور با مشخصات شماره تلفن مشتری، نام کاربری مشتری، مدت زمان انتظار مکالمه، نام کاربر پاسخگوی عضو، تاریخ تماس، ساعت شروع، پایان و مدت تماس و شمارة سریال مربوطة ایجاد شده در OMS)) به صورت خودکار، به طریق مطمئن و غیر قابل تغییر بایگانی می‌گردند.

ماده 23: سفارش‌های تلفنی خلاف مقررات نباید با استفاده از مرکز تماس پذیرفته و به سامانة معاملات ارسال شود. در این خصوص ضروری است سوابق این موضوع ثبت و نگهداری شده و نسبت به اطلاع رسانی به مشتری در خصوص عدم پذیرش سفارش تلفنی به نحو مقتضی اقدام گردد.

ماده 24: عضو نمی‌تواند بابت ارایة خدمات مرکز تماس، وجهی علاوه بر کارمزدهای مصوب سازمان از مشتری دریافت نماید.

ماده 25: عضو باید رویه‌های ارسال دستور معاملات مشتریان با استفاده از خدمات مرکز تماس، محدودیت‌ها، شرایط و مخاطرات مربوط به این نوع معاملات اوراق بهادار و کالا را از طریق سایت رسمی خود به اطلاع عموم رسانده و هرگونه تغییر در موارد فوق را بلافاصله اعلام نماید.

ماده 26: عضو جهت مدیریت حوادث پیش‌بینی نشده در خصوص دریافت دستور معاملات تلفنی اوراق بهادار و کالا با استفاده از خدمات مرکز تماس، از جمله قطعی برق و شبکه مخابراتی باید رویه‌های مشخصی را اتخاذ نموده و به اطلاع مشتریان خود برساند.

ماده 27: درصورت وقوع هرگونه تخلف از قوانین و مقررات بازار اوراق بهادار و کالا از جمله مواد این دستورالعمل و یا در صورت از بین رفتن شرایط لازم برای ارایة خدمات مرکز تماس، سازمان می‌تواند اقدامات زیر را به تنهایی یا توأمان انجام دهد:

1. تعلیق و یا توقف خدمات مرکز تماس متعلق به عضو؛

2. الزام عضو به تعلیق و یا توقف امکان استفاده از خدمات مرکز تماس برای یک یا چند مشتری و یا نمایندگان آنها.

ماده 28: داده‌پیام‌ها و سوابق کلیة تراکنش‌های دریافتی از مشتری و ارسالی به وی که با رعایت قوانین و مقررات و در چارچوب مفاد این دستورالعمل ایجاد، ثبت و نگهداری شده است در حکم اسناد معتبر و قابل استناد در مراجع ذیصلاح می‌باشد. در صورت بروز اختلاف بین عضو و مشتری در خصوص این سوابق و داده‌پیام‌ها، اطلاعات ثبت شده در مرکز تماس، معتبر و برای طرفین لازم‌الاتباع است.

تبصره: حل اختلاف در صورت عدم حصول توافق از طریق مذاکرة فیمابین، با توجه به حاکمیت قانون بازار اوراق بهادار بر اختلافات ناشی از معاملات در این بازار، مطابق مادة 36 قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب 1384 صورت می‌گیرد.

اولین گام برای ورود به بورس، مراجعه به یكی از شركت‌های كارگزاری بورس در سراسر كشور و دریافت كد سهامداری است. پس‌ از دریافت كد سهامداری، فرد می‌تواند به چهار روش نسبت به خرید و فروش سهام و یا سایر اوراق بهادار موجود در بورس اقدام كند:

1. خرید و فروش ازطریق مراجعـه حضوری به كارگزار

2. خرید و فروش ازطریق ارائه سفارش به صورت تلفنی

3. خرید و فروش ازطریق ارائه سفارش به صورت اینترنتی

4. خرید و فروش به روش برخط /آنلایـن

5. پس از انجام آزمون، نتیجه قبولی به اطلاع متقاضی می‌رسد.

در این قسمت، روش اول، یعنی روش مراجعه حضوری به كارگزار را برای شمـا تشریح می‌كنیم:

در این روش، كافیست سرمایه‌گذار به صورت حضوری به شركت كارگزاری مراجعه كرده و فرم درخواست خریـد یا فروش اوراق بهادار را تكمیل كند. این فرم شامل اطلاعاتـی مثل مشخصات كامل فرد، نشانی و تلفن تماس، كد سهامداری و همچنین مشخصات كامل سهام و یا سایر اوراق بهاداری است كه فرد قصـد خرید یا فروش آن را دارد. نمونه فرم درخواست خرید یا فروش اوراق بهادار و نحوه تكمیل این فرم را در ادامه، مشاهده می‌كنیـد.

کارمزد های معاملات

بطور کلی کارمزد معاملات آنلاین با معاملات عادی هیچگونه تفاوتی ندارد و مشتریان در هر روش معامله یک مقدار کارمزد خواهند پرداخت، با توجه به موارد مذکور کارمزد های معاملات مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار برای معاملات اوراق بهادار به شرح جداول زیر است:

کارمزد معاملات در بورس اوراق بهادار تهران

شرح کارمزد خرید فروش سقف کارمزد خرید (میلیون ریال) سقف کارمزد فروش (میلیون ریال)
کارمزد کارگزاران 0.4 0.4 200 200
کارمزد شرکت بورس 0.032 0.048 160 240
حق نظارت سازمان 0.032 0.048 80 120
کارمزد شرکت سپرده گذاری 0.01 0.015 160 240
فناوری 0.012 0.018 80 120
مالیات 0 0.5 0 0
جمع کل 0.486 1.029    

کارمزد معاملات در فرابورس ایران

شرح کارمزد خرید فروش سقف کارمزد خرید (میلیون ریال) سقف کارمزد فروش (میلیون ریال)
کارمزد کارگزاران 0.004 0.004 200 200
کارمزد شرکت فرابورس 0.00032 0.00048 160 240
حق نظارت سازمان 0.0002 0.0003 80 120
کارمزد شرکت سپرده گذاری 0.0001 0.00015 160 240
فناوری 0.00012 0.00018 120 180
مالیات 0 0.005 0 سقف ندارد
جمع کل 0.00474 0.01011 720 سقف ندارد

کارمزد معاملات اوراق مشارکت

شرح کارمزد خرید فروش سقف کارمزد خرید (میلیون ریال) سقف کارمزد فروش (میلیون ریال)
کارمزد کارگزاران 0.00063 0.00063 12.6 12.6
کارمزد شرکت فرابورس 0.000096 0.000144 2 3
جمع کل 0.000726 0.000774 14.6 15.6

کارمزد معاملات اوراق تسهیلات مسکن

شرح کارمزد خرید فروش سقف کارمزد خرید (میلیون ریال) سقف کارمزد فروش (میلیون ریال)
کارمزد کارگزاران 0.004 0.0015 50 50
کارمزد شرکت فرابورس 0.0004 0.0004 50 50
حق نظارت سازمان 0.0001 0.0001 50 50
کارمزد شرکت سپرده گذاری 0.0004 0.0004 50 50
جمع کل 0.0049 0.0024 200 200

کارمزد پذیره نویسی شرکتهای سهامی عام در شرف تاسیس

شرح کارمزد خرید فروش سقف کارمزد خرید (میلیون ریال) سقف کارمزد فروش (میلیون ریال)
کارمزد کارگزاران 0.0008 0.0002 144 36
کارمزد شرکت فرابورس 0.00035 0.00035 180 180
حق نظارت سازمان 0.0002 0.0003 80 120
کارمزد شرکت سپرده گذاری 0.00005 0.00005 100 100
جمع کل 0.0014 0.0009 504 436

کارمزد پذیره نویسی انواع صندوق های سرمایه گذاری

شرح کارمزد خرید فروش جمع حداکثر مبلغ کارمزد خرید (میلیون ریال) توضیح
کارمزد کارگزاران 0.001 0 180 200 %20 سهم کارگزار فروشنده و 80% سهم کارگزار خریدار می باشد
کارمزد شرکت فرابورس 0.0007 0 160 160  
کارمزد شرکت سپرده گذاری 0.0001 0 160 160  
جمع کل 0.0018 0 600 600  

کارمزد معاملات ثانویه واحدهای سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری در سهام (ETF)

شرح کارمزد خرید فروش جمع حداکثر مبلغ کارمزد خرید (میلیون ریال) حداکثر مبلغ کارمزد فروش (میلیون ریال) جمع/سقف کارمزدها(میلیون ریال)
کارمزد کارگزاران 0.004 0.004 0.008 200 200 400
کارمزد شرکت فرابورس 0.00032 0.00048 0.0008 160 240 400
کارمزد شرکت سپرده گذاری 0.00012 0.00018 0.0003 160 240 400
کارمزد شرکت مدیریت فناوری 0.0001 0.00015 0.00025 80 120 200
جمع کل 0.004540 0.004810 0.009350 600 800 1400

کارمزد معاملات ثانویه واحدهای سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری زمین و ساختمان

شرح کارمزد خرید فروش جمع حداکثر مبلغ کارمزد خرید (میلیون ریال) حداکثر مبلغ کارمزد فروش (میلیون ریال) جمع/سقف کارمزدها(میلیون ریال)
کارمزد کارگزاران 0.004 0.004 0.008 200 200 400
کارمزد شرکت فرابورس 0.00032 0.00048 0.0008 160 240 400
کارمزد شرکت سپرده گذاری 0.00012 0.00018 0.0003 160 240 400
کارمزد شرکت مدیریت فناوری 0.0001 0.00015 0.00025 80 120 200
جمع کل 0.004540 0.004810 0.009350 600 800 1400

کارمزد معاملات ثانویه واحدهای سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری مختلط

شرح کارمزد خرید فروش جمع حداکثر مبلغ کارمزد خرید (میلیون ریال) حداکثر مبلغ کارمزد فروش (میلیون ریال) جمع/سقف کارمزدها(میلیون ریال)
کارمزد کارگزاران 0.002 0.002 0.004 200 200 400
کارمزد شرکت فرابورس 0.00016 0.00024 0.0004 160 240 400
کارمزد شرکت سپرده گذاری 0.00006 0.00009 0.00015 160 240 400
کارمزد شرکت مدیریت فناوری 0.00005 0.000075 0.000125 80 120 200
جمع کل 0.002270 0.002405 0.004675 600 800 1400

کارمزد معاملات ثانویه واحدهای سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت

شرح کارمزد خرید فروش جمع حداکثر مبلغ کارمزد خرید (میلیون ریال) حداکثر مبلغ کارمزد فروش (میلیون ریال) جمع/سقف کارمزدها(میلیون ریال)
کارمزد کارگزاران 0.0008 0.0008 0.0016 200 200 400
کارمزد شرکت فرابورس 0.000064 0.000096 0.00016 160 240 400
کارمزد شرکت سپرده گذاری 0.000024 0.000036 0.00006 160 240 400
کارمزد شرکت مدیریت فناوری 0.00002 0.00003 0.00005 80 120 200
جمع کل 0.000910 0.000800 0.001870 600 800 1400

کارمزد بازارگردانی انواع صندوق های سرمایه گذاری

شرح کارمزد سقف کارمزد معامله خرید بازارگردان سقف کارمزد معامله فروش بازارگردان
نسبت به ارزش معامله حداکثر مبلغ کارمزد در هر معامله (میلیون ریال) نسبت به ارزش معامله حداکثر مبلغ کارمزد در هر معامله (میلیون ریال)
کارمزد کارگزاران 0.0004 200 0.0004 200
کارمزد شرکت فرابورس 0.000032 160 0.000048 240
کارمزد شرکت سپرده گذاری 0.000012 160 0.000018 240
کارمزد شرکت مدیریت فناوری 0.00001 80 0.000015 120
جمع کل 0.000454 600 0.000481 600

1. چه مداركی برای افتتاح حساب معاملات برخط مورد نیاز است؟ آیا باید تحصیلات خاصی داشته باشم؟

اصل شناسنامه و اصل كارت ملی برای افتتاح حساب ضروری هستند. حداقل مدرک تحصیلی قابل قبول جهت ارائه دسترسی به سامانه معاملات برخط دیپلم است.

2 . آیا هزینه این دسترسی و كارمزدهای معاملات برخط با خرید و فروش حضوری متفاوت است؟

خیر. دسترسی به سامانه معاملات برخط شامل هزینه خاصی نبوده و كارمزدهای سفارشات همانند دستور خرید و فروش حضوری است.

3 . آیا می‌توان با ارائه كپی مدارك هویتی، نسبت به افتتاح حساب معاملات برخط اقدام کرد؟

خیر. ارائه اصل مدارك هویتی جهت اخذ دسترسی به سامانه معاملات برخط ضروری است.

4 . در چه ساعاتی می‌توان در سامانه معاملات برخط سفارش وارد نمود؟

در سامانه معاملات برخط ورود سفارش در تمام روزهای هفته به جز پنج‌شنبه و جمعه و تعطیلات رسمی از ساعت 8:30 صبح الی 12:30 ظهر امكان‌پذیر است.

5 . جهت افتتاح حساب معاملات برخط به روش حضوری چه مدت زمانی باید در كارگزاری حضور داشت؟

گذراندن مراحل زیر جهت افتتاح حساب معاملات برخط ضروری است:

آزمون : شرکت در آزمون قوانین و مقررات و اصول سرمایه‌گذاری در بورس

تکمیل فرم‌ها : تکمیل فرم‌های ضروری، قرارداد و امضای آنها

صدور نام کاربری و کلمه عبور برای مشتری

6 . آزمون معاملات برخط شامل چه مواردی است؟

این آزمون به صورت تستی برگزار شده و شامل قوانین و مقررات بورس و اصول سرمایه‌گذاری در بورس است.

7 . من سابقه سرمایه‌گذاری در بازار بورس را دارم، آیا باید در آزمون شركت کنم؟

شركت در آزمون معاملات برخط و اخذ حداقل امتیاز ( 70 درصد) برای تمامی مشتریان الزامی است.

8 . وجه حاصل از فروش سهام در سامانه معاملات برخط، چگونه به دست مشتری می‌رسد؟

واریز ای وجه چهار روز كاری پس از فروش سهام و با درخواست مشتری از طریق قسمت «تقاضای وجه» در سیستم معاملات برخط به شماره حسابی كه از قبل توسط مشتری به كارگزاری اعلام گردیده، صورت می ‏گیرد.

9 . دامنه روزانه نوسان قیمت در بورس تهران چند درصد است؟

در حال حاضر دامنه نوسان روزانه قیمت سهام در هر روز نسبت به قیمت پایانی روز گذشته، می‌تواند از 5+ درصد تا 5- درصد، تغییر کند و حق تقدم سهام دو برابر این میزان امکان نوسان دارد. در فرابورس نیز دامنه نوسان سهام 5+ تا 5- درصد می‌باشد. در عرضه اولیه سهام و روز بازگشایی نماد معاملاتی مطابق شرایطی که در دستورالعمل معاملات ذکر شده است بدون محدودیت در نوسان معامله خواهد شد.

10 . آیا سازوکار خاصی برای خرید سهام شرکت‌هایی که برای اولین بار در بورس عرضه می‌شوند، وجود دارد؟

بله، عرضه سهام شرکت‌های تازه پذیرفته شده هم بر اساس ساز و کار حراج انجام می‌شود اما تفاوت‌هایی با معاملات معمول دارد. خریداران سفارش‌های خرید خود را با قیمت‌های پیشنهادی از طریق کارگزاران وارد سامانه معاملاتی می‌کنند. در پایان نشست معاملاتی، فروشنده بر اساس قیمت‌های پیشنهادی خریداران، قیمت فروش خود را اعلام می‌کند و بر اساس آن معامله انجام می‌شود. در این مرحله درصدی از سهام شرکت برای فروش عرضه می‌شود. البته در روز عرضه اولیه، محدودیت دامنه نوسان روزانه اعمال نمی‌شود.

11 . اولویت بندی سفارش‌ها در سامانه معاملات، چگونه انجام می‌شود؟

اولویت سفارش‌های وارد شده به سامانه، ابتدا بر اساس قیمت می‌باشد و برای سفارشات با قیمت یکسان، اولویت زمانی مطرح می‌گردد که باعث تشکیل صف خرید و فروش می‌شود. بر اساس اولویت قیمت، یك سفارش خرید (فروش) اوراق بهادار با بیشترین (كمترین) قیمت در ابتدای صف خرید (فروش) قرار می‌گیرد و بر اساس اولویت زمان، سفارشی‌ كه زودتر وارد سامانه معاملات شود جلوتر از سفارش هم قیمت خود قرار می‌گیرد. معامله هنگامی انجام می‌شود كه سفارش‌های خرید و فروش قیمت یكسان داشته باشند.

12 . تسویه معاملات چیست و چگونه انجام می‌شود؟

پس از انجام معاملات، تسویه معاملات بین فروشنده و خریدار توسط کارگزار فروشنده و کارگزار خریدار از طریق شركت سپرده‌گذاری مركزی اوراق بهادار و تسویه وجوه انجام می‌شود. شركت سپرده‌گذاری مركزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به عنوان امین نقش اتاق پایاپای را ایفا می‌کند. تسویه معاملات سه روز کاری بعد از انجام معامله (3+T) صورت می‌گیرد.

13 . کارگزار ناظر کیست و چه نقشی بر عهده دارد؟

با راه اندازی سامانه جدید معاملات دارایی سهامداران در هر یک از نمادهای معاملاتی زیر نظر یک کارگزار قرار گرفت که به آن کارگزار ناظر گفته می‌شود و از آن پس سهامداران دارایی سهام خود را در هر نماد معاملاتی صرفاً از طریق کارگزار ناظر خود در آن نماد معاملاتی می‌توانند به فروش برسانند. هرچند سهامداران می‌توانند با مراجعه به هریک از کارگزاران نسبت به خرید سهام اقدام نمایند. ممکن است دارایی سهامدار در یک نماد معاملاتی زیر نظر یک کارگزار ناظر و در نماد معاملاتی دیگر زیر نظر کارگزار ناظر دیگری باشد. در زمان راه‌اندازی سامانه معاملاتی جدید کارگزار ناظر بر اساس سوابق فعالیت سهامدار با کارگزاران مختلف در بورس اوراق بهادار تعیین گردید.

نکته: سهامدارانی که مشخصات شناسایی آنان مانند شماره ملی، در سامانه بعد از معاملات بورس اوراق بهادار کامل نباشد، با راهاندازی سامانه معاملاتی جدید قادر به انجام هیچ‌گونه معاملهای از جمله خرید یا فروش تا زمان رفع نواقص نخواهند بود. کدهای سهامداری متعلق به این گروه از افراد در سایت شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به نشانی www.csdiran.com بخش سرویس‌های الکترونیکی به سهامداران در قسمت «سامانه بررسی فعال بودن کد سهامداری» اعلام گردیده است.

در صورتی که کد سهامداری فردی به این دسته تعلق دارد باید با مراجعه حضوری به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و دفاتر این شرکت در تالار‌های منطقه‌ای بورس با در دست داشتن اصل و تصاویر شناسنامه، کارت ملی و گواهینامه‌های نقل و انتقال و سپرده سهام جهت اصلاح مشخصات خود در سامانه بعد از معاملات اقدام نماید.

سهامداران برای آگاهی از کارگزار ناظر خود در هر نماد معاملاتی، در زمان راه‌اندازی سامانه معاملاتی جدید می‌توانند به یکی از روش‌های زیر اقدام نماید:

الف. مراجعه به بخش سرویسهای الکترونیکی به سهامداران قسمت «مشاهده کارگزار ناظر» در سایت اینترنتی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به نشانی اینترنتی www.csdiran.com از تاریخ 1387/9/16سهامداران حقیقی با ارائه شماره ملی و سهامداران حقوقی با ارائه کد سهامداری به این سامانه، می‌توانند در هر یک از نمادهای معاملاتی که در آن سهام دارند، کارگزار ناظر خود را مشاهده نمایند.

ب. رویت گواهینامه نقل و انتقال و سپرده سهام، سهامداران جهت آگاهی از کارگزار ناظر خود در هر نماد معاملاتی که درآن سهام دارند می توانند با تطبیق دادن کد کارگزار خریدار یا فروشنده قید شده در آخرین گواهینامه نقل و انتقال و سپرده سهام صادره پیش از 1387/9/16 با جدول شناسایی کدهای کارگزاری در سایت اینترنتی www.csdiran.com از کارگزار ناظر خود در آن نماد معاملاتی مطلع شوند.

قابل توجه اینکه اگر کد کارگزار خریدار یا فروشنده درج شده در آخرین گواهینامه نقل و انتقال و سپرده سهام صادره پیش از 1387/9/16 برابر 999 ،888 ، 777، 666 یا 11 باشد، سهامداران تنها از طریق ارائه شده در روش قبل (استفاده از سرویس الکترونیکی سایت شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به آدرس (www.csdiran.com) می توانند از کارگزار ناظر خود مطلع شوند.

14 . روشهای تغییر کارگزار ناظر چیست؟

سهامداران می توانند جهت تغییر کارگزار ناظر خود به یکی روشهای زیر اقدام نمایند:

- مراجعه حضوری به شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و ارائه اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی

- تکمیل درخواست غیرحضوری و اخذ گواهی امضاء از دفاتر اسناد رسمی (فرم این درخواست از سایت شرکت سپردهگذاری به نشانی www.csdiran.com قابل دریافت است) و ارسال آن از طریق پست سفارشی آن به دفتر مرکزی شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه.

- مراجعه به یکی از دفاتر کارگزاری که تمایل دارند در آن نماد معاملاتی به عنوان کارگزار ناظر فعالیت نمایند.

15 . چگونه مشتریان گواهی سپرده و وجوه نقد خود را در اختیار کارگزار قرار می‌دهند؟

مشتریان باید همزمان با تکمیل فرم سفارش خرید یا فروش، وجوه نقد و گواهی سپرده سهام یا اصل برگه سهام خود را تحویل کارگزار نمایند و کارگزاران مسئول انجام تسویه معاملات با شرکت سپرده گذاری هستند. البته در عمل بیشتر مشتریان ترجیح می دهند که گواهی سپرده سهامی که قبلا خریداری کرده‌اند نزد کارگزار باقی بماند تا در زمان فروش نیازی به تحویل آن نباشد. همچنین پرداخت وجه خرید سهام هم از طریق واریز به حساب کارگزاری انجام میشود.

16 . آیا مشتریان می توانند نزد چند کارگزار حساب داشته باشند؟

بله، هر مشتری می تواند نزد هر کارگزار یک حساب داشته باشد هرچند به دلیل دریافت خدمات بهتر توصیه می شود هر مشتری فقط با یک کارگزار کار کند.

17 . قیمت یک سهم در بازار چگونه تعیین می شود؟ میزان تاثیر بازار و خود شرکت چقدر است؟

تعیین قیمت سهم تابع عوامل مختلفی است که مهمترین آن سودآوری شرکت، انتظار سودآوری آتی شرکت و شرایط کلان اقتصادی کشور است.

18 . محدودیت حجمی در ورود سفارشات به چه معناست؟

«محدودیت حجمی»، حداكثر تعداد اوراق بهاداری است كه در هر نماد معاملاتی طی هر سفارش درسامانه‌ی معاملات وارد می‌شود. این رقم مضرب صحیحی از «واحد پایه‌ی معاملاتی متعارف» است.

19 . آیا ممکن است کسی در اولین دقایق بازار بورس سهامی را بخرد و ساعتی بعد همان را بفروشد؟

بله. با راه اندازی سیستم جدید معاملاتی امکان فروش سهامی که همان روز اقدام به خرید کرده‌اید را دارید.

20 . منظور از "ح" که گاهی درپایان اسم یک شرکت یا نماد آن آورده می‌شود چیست؟

ح نمایانگر حق‌تقدم سهام مورد نظر است که به انتهای نماد شرکت اضافه می‌شود و همچنین در ابتدای نام شرکت نیز خواهد آمد.

21 . منظور از بهترین عرضه یا بهترین تقاضا چیست؟

بهترین عرضه: منظور پایین‌ترین قیمتی است که برای فروش یک سهم در سیستم معاملات وارد شده است.

بهترین تقاضا: منظور بالاترین قیمتی است که برای خرید سهام در سیستم معاملات وارد شده است.

چنانچه یکی از شرکتهای بورسی آگهی پذیره‌نویسی سهام از حق‌تقدم‌های استفاده نشده را منتشر کند، برای پذیره‌نویسی آیا علاوه بر قیمت اسمی سهام (1000 ریال) باید مبلغ دیگری به ازای هرسهم به حساب شرکت واریز کرد؟ این مبلغ چگونه تعیین می‌شود؟

حق‌تقدم اوراقی است که در اختیار سهامداران قبلی شرکت قرار می‌گیرد و این سهامداران می‌توانند از آن استفاده کنند و در افزایش سرمایه شرکت کنند و یا اینکه آنها را در بازار بفروشند. در صورت شرکت نکردن در افزایش سرمایه (واریز نکردن مبلغ 1000 ریال به ازای هر سهم) و نیز نفروختن آنها در بازار در این مهلت، دوباره آگهی عرضه عمومی ارائه می‌شود و در یک فرصت مشخص این اجازه را می‌دهند تا حق‌تقدم‌های باقیمانده برای تکمیل افزایش سرمایه شرکت در بازار به هر نرخی که عرضه و تقاضا تعیین کند بفروشند. این مبلغ به حساب دارندگان حق‌تقدم که از آن استفاده نکرده‌اند واریز می‌شود. شخصی که اوراق حق‌تقدم را به دست آورد باید با واریز مبلغ 1000 ریال به حساب شرکت در افزایش سرمایه شرکت نماید.

22 . حق‌تقدم به چه كسانی تعلق می‌گیرد؟ شرایط خرید آن چیست؟

به کسانی که سهام شرکت را در تاریخ مجمع فوق‌العاده در اختیار داشته باشند حق‌تقدم تعلق می‌گیرد. این افراد می‌توانند حق‌تقدم خود را در بورس به سایر سرمایه‌گذاران واگذار نمایند.

برای خرید حق‌تقدم در بازار نیاز به شرایط خاصی نیست. تنها باید بتوانید در مهلت مقرر شده یا دوباره آن را بفروشید یا اینکه با پرداخت مبلغ اسمی سهام (واریز مبلغ 1000 ریال به حساب شرکت) در افزایش سرمایه شرکت کنید.

23 . وقتی می خواهم با نام کاربری و کلمه عبور خود وارد بخش خرید و فروش آنلاین شوم با پیغام خطای نام کاربری شما مسدود است مواجه می شوم. علت چیست؟

چنانچه تا سه بار نام کاربری و کلمه عبور خود را به اشتباه وارد نمایید با توجه به مسائل امنیتی کاربری شما مسدود می شود و با تماس مرکز کارگزاری با بخش آنلاین امکان استفاده مجدد سیستم را خواهید داشت.

با اینکه فیش واریزی خود را در سیستم ثبت نمودم و در حساب اینترنتی من سند واریزی ثبت شده و مانده حسابم افزوده شده است اما در حساب آنلاین همچنان مانده حسابم افزایش نیافته است.

24 . دلیل این مغایرت چیست؟

معاملات آنلاین مانده حسابهای کاربر در ابتدای وقت معاملات بروز می شود و پس از آن در طول ساعات معاملاتی این مانده حسابها با عملیات خرید و فروش تغییر می کنند. بنابراین چنانچه تمایل به استفاده از مبلغ واریزی در معاملات آنلاین را دارید یک روز قبل نسبت به واریز مبلغ و ثبت فیش واریزی اقدام نمایید.

هنگام ارسال سفارش فروش با پیغام مانده سهم کافی نیست مواجه می‌شوم در حالی که این تعداد سهام را دارا می‌باشم.

سه احتمال وجود دارد:

تعداد سهام را صحیح وارد نمی‌کنید.

همان سهم را طی سفارش مجزای دیگر ( چه خودتان و به صورت آنلاین و یا کارگزار بر اساس سفارش حضوری و یا اینترنتی شما ) وارد سامانه معاملات شده است.

کارگزار ناظر شما در این سهم کارگزار سرویس دهنده معاملات آنلاین نیست.